Den Store Samuel och Det Magiska Huset – 2023-08-26

Publicerat

Då var den då till slut här. Dagen vi planerat för, byggt för, tränat inför och bävat inför; Dagen då showen skulle framföras.

Vi ”d.v.s. hela crew, inklusive artister”, startade med att sätta upp tältet strax efter kl. 11:20. Vädret hade varit sådär, men vi hoppades på vädergudarna. Hela natten hade det regnat, men regnet slutade runt tio-tiden.

Alla hjälpte till med det som skulle göras. Stolar till publiken skulle sättas upp och numreras. Tältets innehåll skulle förberedas med skynken och TV, men även en del accessoarer som skulle användas under showen.

Mitt i alltihopa, blev vi serverade kokt korv med bröd, sedan var det dags att börja sminka clownen – Ett jobb som tog en timme.

Vi hann precis bli färdiga, då de första i publiken ankom.

Strax efter kl. 15:00 satte vi igång showen för de 24-st + 8-st som fanns på plats.

Det gick lite si så där med att hålla manus, men det gick ganska smidigt ändå, och Samuel improviserade emellanåt.

Showen varade i drygt 30-minuter och hade nog hållit sig strax under 30-minuter om allt flutit på som det var tänkt.

Efter showen kom vi fram till, att vi borde ha kört en eller två generalrepetitioner, så att allt hade gåtts igenom som det skulle. Vi hade ju inte tid till det denna gång, men vet om det tills nästa föreställning.

Efter showen, blev det fotografering, för de som vill ta bilder med artisterna, därefter serverades det TACO’s och dricka.

Vädret blev ju bara bättre och bättre efter kl. 10:00 och solen sken starkt på publiken, som inte såg TV:n och de videofilmer som spelades upp där särskilt bra, så i showfilmen är de videofilmerna lagda i en egen ruta uppe i hörnet på huvudfilmen.